online slots game malaysia
Sarajevo

Hota-Muminović: Nakon stava struke donijet ćemo konačnu odluku o mogućem skraćenju školskog časa(VIDEO)

Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović bila je gošća emisije Sarajevsko jutro.

Nadležna ministirca komentarisala je prijedlog odluke da se trajanje školskog časa skrati na 40 minuta umjesto dosadašnjih 45 minuta.

„Mi smo od prošle godine u aktivnoasti donošenja Zakona za osnovno i srednje obrazovanje na kojem je radila radna grupa a čiji je Nacrt Skupština usvojila. U međuvremenu smo počeli sa implementacijom kurikularne reforme na kojem radi veliki broj profesionalaca. U okviru provođenja tih aktivnosti dobili smo inpute da se način realizacije časa u 21. Stoljeću mnogo dinamizirao. Dinamika časa i podučavanja je drugačija, danas sve kraće traje. Zbog toga smo se opredjelili da ispitamo mišljenje u smislu ovog prijedloga,“ poručila je Naida Hota-Muminović.

Nadležna ministrica ističe da su pitali nastavnike koji su praktičari da li se slažu s time i hoće li to uticati na kvalitet časa, kao i odsjeke za pedagogiju i psihologiju kako bi imali sve informacije sa terene. Također, ističe da su pitali i Vijeće roditelja kao roditelje ali ne stručnjake kako bi imali objedinjeno mišljenje, poručila je.

Još uvijek čekamo u pravom smislu te riječi glas struke nakon koje će biti donesena konačna odluka istakla je Hota-Muminović te poručila kako je nepotrebno svaku vijest ili prijedlog dočekati „na nož“, zaključila je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia