online slots game malaysia
Vijesti

Hodžić za Špicu: Crveni križ čeka poziv kako bi poslali svoje spremne ekipe u Tursku

Današnji gost Špice je Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH s kojim smo razgovarali o prikupljanju i distribuiranju  pomoći za stradale u potresu u Turskoj i Siriji.

Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa objasnio je kako je Crveni križ odmah počeo sa pripremama kako bi dali svoj doprinos ugroženom stanvništvu Turske te objasnio: “Naše nacionalno društvo je već drugi dan imalo spremnu ekipu, danas možemo reći da je to 30 ljekara, psihologa, i drugih naših dobrovoljaca, medicinskih i drugih profesija, koji su naši dugogodišnji volonteri bili spremni da idu Tursku da pružaju pomoć. “.

“Međutim uvažavajući sve ono što je zahtijevalo stanje u Turskoj i u suradnji sa ambasadom Turske Ministarstvom zdravstva Federacije, Ministarstva sigurnosti i civilnom zaštitomprioritet su bili medicinski timovi prvog reda, odnosno hiruški i drugi timovi. Prije toga su bili timovi Civilne zaštite i GSS-a koji su išli da spašavaju ljudkse živote iz ruševina.”– pojašnjava Hodžić.

Hodžić je objasnio kako Crveni križ ima kapacitete da šalje medicinske timove, a još uvijek nema potrebe da idu, s time da se očekuje ubrzo poziv.

17023 broj je na koji se mogu donirati 2KM.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia