online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hodžić: Nastava i ispiti na UNSA mogući u učionicama, uz epidemiološke mjere

Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) zaključio je na elektronskoj sjednici, u skladu s epidemiološkom situacijom i preporukama kriznih štabova, da se prije svega nastava koja podrazumijeva praktični rad studenata može odvijati i u učionici, uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Kako je prorektorica za nastavu i studentska pitanja UNSA prof. dr. Aida Hodžić kazala Feni preporuka je da se svi vidovi nastave, za koje je to moguće, mogu i dalje održavati online. Vijeća fakulteta i akademija odlučit će za koje će se to predmete nastava i ispiti odvijati u učionicama.

Profesorica Hodžić naglašava da je Senat na jučerašnjoj telefonskoj sjednici donio odluku i o produženju nastave u ljetnom semestru, za jednu sedmicu, tako da bi kraj nastave trebalo da bude 12. juna.

Nastavu koju nije bilo moguće održavati online, tokom prirodne nesreće izazvane pandemijom virusa korona, potrebno je nadoknaditi do 31. jula.Senat je odobrio i dodatni ispitni termin, u junsko-julskom popravnom ispitnom roku. Omogućene su (online ili u učionici) i odbrane završnih radova u svim ciklusima studija, uključujući i radne finalne verzije doktorskih disertacija.  

Objavljivanje konkursa za upis u novu studijsku godinu planiran je za 5. juni, po akademskom kalendaru. Konkurs je trenutno na Vladi KS koja daje suglasnost na plan upisa, a resorno kantonalno ministarstvo na tekst konkursa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia