online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hitni medicinski timovi Doma zdravlja Kantona Sarajevo tokom vikenda testirali su 137 osoba

Još uvijek nema masovnih testiranja. Testiraju se pacijenati kod kojih postoji indikacija kao mogućnost zaraze koronavirusom ali i osobe koje su boravile u karantinu. Hitni medicinski timovi Doma zdravlja Kantona Sarajevo tokom vikenda testirali su 137 osoba. Posjetili smo jednu od novih Ciovd ambulanti , evo šta smo zabilježili.

“Ulaz u domove zdravlja opet nije slobodan u smislu da nema trijažni punkt, on mora postojati samo zbog mjerenja temperature kako bi se prepoznao možda suspektni na korona virus jer se radi uvijek po pravilu o malim temperaturama koje vi ne možete prepoznati. Ne smije se desiti da u redovni dom zdravlja uđe neko ko je suspektan na korona virus, zato postoji korona centar.”, kazao je Arman Šarkić, PORTPAROL JU DOM ZDRAVLJA KS.

Osim u Saraj-Polju, uzimanje briseva kod pacijenata sa sumnjom na COVID 19 radit će se i u ambulantama na Ilidži i u Semizovcu. Testiranje se ne radi po želji pacijenta. Za to moraju postojati simptomi koji ukazuju na zarazu.

Za testiranje se uzima bris nosa i grla. U prosjeku se to uradi kod 60 do 70 osoba, ali postoje dani kada taj broj skoči na 200.

Mašo Karavdić, TVSA

Pogledajte…

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia