online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hasanović i Bijedić novi vijećnici u općini Centar

Elvira Hasanović i Džemal Bijedić položili su svečanu zakletvu pred općinskim vijećnicima čime su dobili mandat kao novi vijećnici Općinskog vijeća Centar.

Na sjednici je usvojena je Odluka o načinu održavanja spomenika šehida i poginulih boraca na području općine Centar Sarajevo, saopćeno je iz press službe općine Centar.

Ovom odlukom Javna ustanova „Fond memorijala Kantona Sarajevo“ preuzima obavezu održavanja 22 spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima na području općine Centar Sarajevo.

Također su vijećnici na današnjoj sjednici usvojili i Odluku o uvjetima i načinu izdavanja vodnih akata na području općine Centar Sarajevo. Općinski načelnik Mandić je u svom obrazloženju razloga za predlaganje ove odluke prisutnima kazao da je Kanton Sarajevo donio odluku kojom prenosi nadležnost izdavanja vodnih akata na Općinu Centar za njeno područje, što predstavlja važan segment u izdavanju urbanističkih i građevinskih dozvola.

U nastavku sjednice općinski vijećnici su također podržali imenovanje člana Savjeta Mjesne zajednice „Park-Višnjik“, člana Komisije za saradnju sa nevladinim organizacijama, te člana Komisije za kulturu i sport.

Općinskim vijećnicima su predstavljeni izvještaji o radu javnih ustanova, kojima je osnivač Općina Centar – „Centar kulture i mladih“ i „Centar za sport i rekreaciju“, kao i izvještaj o radu Pravobranilaštva Općine Centar za prošlu godinu. Sva tri izvještaja dobila su potrebnu većinu glasova vijećnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia