online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hadžibajrić pozvao Vranića da ispuni dio dogovora i otvori punkt Hitne pomoći u Starom Gradu

U saopćenju općine Stari Grad, navodi se kako je prije tri sedmice završena adaptacija prostorija koje ustupa za otvaranje prvog punkta Hitne pomoći u Starom Gradu. Prostorije se nalaze u ulici Obala Kulina bana 24, te imaju adekvatan prilaz i iz ulice Tekija čikma kako bi bio osiguran pristup vozilu Hitne pomoći.

-Otvaranje punkta Hitne pomoći rezultat je dogovora općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Malika Garibije i ministra zdravstva KS Harisa Vranića, postignutog u martu ove godine, dodaje se.

Prema tom dogovoru, Općina se obavezala da osigura adekvatne prostorije i izvrši njihovu adaptaciju. U svim predviđenim rokovima izvršena je sanacija unutrašnjih zidova i plafona, zamjena stolarije, adaptacija toaleta i sanacija dijela vanjske fasade. Također je osiguran prilaz invalidnim osobama.

O završetku radova obaviješteno je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, te zatraženo da poduzmu aktivnosti na opremanju punkta kako bi isti što prije bio u upotrebi i na raspolaganju građanima, no do danas to se nije desilo.

Kako je u više navrata isticao načelnik Hadžibajrić, inicijativa za otvaranje punkta Hitne pomoći u Starom Gradu postojala je još prije pet godina, ali tada nije bilo razumijevanja za njenu realizaciju. “ Prijedlog smo prvi put iznijeli prije pet-šest godina tadašnjoj upravi Hitne medicinske pomoći u Sarajevu. Nažalost, zbog političke pozadine i motiva, tadašnja uprava nije imala razumijevanja za našu inicijativu. Prije nekoliko mjeseci ideju smo ponovo pokrenuli i dogovorili njenu realizaciju sa ministrom Vranićem. Nadam se da i ovaj put nećemo naići na političke opstrukcije jer ovaj punkt neophodan je za adekvatnu uslugu i zdravstvenu zaštitu naših građana koji nam moraju biti prioritet. Stoga, pozivam ministra da ispuni obećanje, opremi i pokrene punkt Hitne pomoći u Starom Gradu” izjavio je Hadžibajrić, istaknuto je u saopćenju općine Stari Grad.

P

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia