online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hadžibajrić i Karić: Situacija u Starom Gradu pod kontrolom

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obišli su ugrožene lokacije u općini Stari Grad kako bi se uvjerili u stanje na terenu i dogovorili zajedničko djelovanje.

Konstatirano je da je situacija pod kontrolom, te da je vodostaj znatno manji u odnosu na noćne i jutarnje sate.

Načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić obišli su branu Bentbaša, bazene, Darivu i Koziju ćupriju.

Zaključeno je da je preventivno djelovanje ključno u ovakvim situacijama, a najbolji pokazatelj toga je stanje u Starom Gradu u odnosu na druge općine u Kantonu Sarajevo.

Hadžibajrić i Karić obišli su i pogođene dijelove Općine Ilidža.

Također je održana i vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite, na kojoj su doneseni konkretni zaključci o djelovanju u narednom periodu.

Služba civilne zaštite vršit će 24-erosatni nadzor nad svim mostovima, a DVD Vratnik je od sinoć angažiran na brojnim lokacijama i radi na sprečavanju poplava u Starom Gradu.

Odjeljenje za održavanje putnih pojaseva Općine Stari Grad je od sinoć na terenu i radi na pročepljavanju slivnih rešetki i odvoda kako ne bi došlo do poplava na saobraćajnicama i te aktivnosti će se intenzivno nastaviti.

Pozivaju se građani da budu odgovorni u ovakvim situacijama te izvrše čišćenje slivnih rešetki ispred svojih kuća I zgrada kako bi se spriječile poplave.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia