online slots game malaysia
Sarajevo

Hadžiahmetović za Špicu: Cijene plina bi trebale biti niže (VIDEO)

Gost emisije Špica bio je ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović.

Ministar je govorio o završenim te pokrenutim projektima u protekloj godini, izdvojio je mnoge projekte a među njima i subvenciju za mlade, podsticaj za rješavanje stambenih pitanja.

Kada je riječ o vodovodnoj mreži, tačnije o bunarima na području Kantona Sarajevo, ministar ističe: Bunari iz kojih se snabdijevanju građani su puni. Dvije godine mi isporučujemo vodu i Istočnom Sarajevu. To je jedan veliki napredak, usluga je povećana.

Početak agresije na Ukrajinu te problemi s plinom pred kojima su se našli građani KS, ministar ističe da su na vrijeme organizovali i odgovorili na izazov nestašice plina. Kada je riječ o cijeni plina, ministar navodi: Cijene plina bi trebale biti niže, to je neophodno. Trebamo pratiti trendove, Njemačka se već odvojila od primanja ruskog plina. Cijena plina će vjerovatno biti manja, morati će se uraditi južna konekcija u smislu da imamo rezervni sistem.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia