SarajevoVijesti

GV Sarajeva – Potrebna bolja uvezanost gradskih općina i zajedničko planiranje

Koordinacijski sastanak s predstavnicima sve četiri gradske općine održan je danas u kabinetu predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmina Ademovića, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

 U saopćenju se navodi da je s  obzirom na haotično stanje u Gradu Sarajevu, koje se prvenstveno ogleda u nekoordiniranosti zajedničkog djelovanja sve četiri gradske općine,  nepohodno pokrenuti procese razgovora i zajedničkog planiranja ključnih poteza koji će voditi ka regulaciji i boljoj uvezanosti općina u jedinstvenom djelovanju o temama kao što su: regulacioni planovi, uređenje korita rijeke Miljacke,izgradnja i povezivanje bilicklističkih staza, održavanje čistoće grada i spomenika od važnosti za Grad Sarajevo te gGradski autoput

 Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Mirza Batalović, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sead Đozo, predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše te predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović, kao i zamjenici predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović i Dragan Stevanović.

 Doneseni su konkretni zaključci i usaglašeni interesi, pri čemu je istaknut primarni stav svih gradskih općina o neophodnosti redovnog sastajanja i zajedničkog djelovanja, saopćeno je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.