online slots game malaysia
Sarajevo

Grupa građana mirnom šetnjom poručila da Schmidt ruši Dejtonski mirovni sporazum

Neformalna grupa građana “Restart BiH” organizirala je danas okupljanje građana ispred ‘Sebilja’ na Baščaršiji u Sarajevu povodom najnovijih odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta kojima se, prema njegovom tumačenju, deblokira imenovanje Vlade Federacije BiH.

Kako je uime organizatora mirnog okupljanja medijima kazao Suad Đozić, „visoki predstavnik novom odlukom, definitivno, ruši Dejtonski mirovni sporazum“.

Izrazio je nezadovoljstvo zbog nametnutog „ad-hoc“, privremenog rješenja te, kako je kazao, preferiranja etničkog na uštrb građanskog, a time i koncepta koji pogoduje stalnim blokadama i opstrukcijama funkcioniranja države.

Nije principijelno, ni moralno, niti je u skladu s pravilima igre – kazao je Đozić, navodeći kako se na taj način ruši Dejtonski sporazum i građanski koncept organiziranja države.

Naveo je, istovremeno, kako je Restart BiH posljednja linija odbrane građanske Bosne i Hercegovine i da će na tom planu istrajati, bez obzira na ponašanje političkih stranaka koje,  postupaju vođene partikularnim, a nerijetko, i ličnim interesima.

Nakon okupljanja kod Sebilja, grupa građana se uz zvuke truba i pištaljki te skandiranjem “Bosna, Bosna…, Ne damo te Bosno… ” mirnom šetnjom sarajevskim ulicama – Sarači, Ferhadija i Titova uputila ka zgradi Parlamenta FBiH, gdje će se pridružiti protestima, najavljenim za 13.30 sati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia