online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Gradsko vijeće nije prihvatilo izvještaje o radu JP Olimpijski bazen i Gradski muzej

Gradsko vijeće Sarajeva danas je održalo prvu sjednicu kojoj je prisustvovala i novoizabrana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Na dnevnom redu sjednice, pored ostalog, bila su i tri izvještaja o radu i poslovanju za 2020. godinu: Izvještaj Gradskog vijeća Grada Sarajeva, JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo, te JU „Gradski muzeji“.

Ni jedan izvještaj nije dobio podršku vijećnika, iako je, na primjer, Olimpijski bazen Otoka uprkos vrlo nepovoljnim uvjetima poslovanja izazvanim pandemijom Covid-19, poslovnu 2020.godinu završio pozitivnim finansijskim rezultatom u visini od 16.135 KM.

Svoje aktivnosti u Bazenu realizirao je veliki broj pravnih subjekata, 19 plivačkih klubova, šest vaterpolo klubova, i to dva ronilačka kluba.

Također, nije prihvaćen ni Izvještaj o programu rada Gradskog vijeća za 2020. godinu. U najvećoj mjeri Program je izvršen, ali je u oblasti urbanog planiranja i upotrebe lokalnog zemljišta od ukupno 22 teme planirane Programom rada realizirano njih pet.

Gradsko vijeće podržalo je izradu kanalizacionog sistema za potrebe gornje stanice Trebević, rekonstrukciju i adaptaciju objekta bivše zgrade SDK kod Vječne vatre, kompleks Trebevićka žičara, projekt hotel Vidikovac, rehabilitaciju historijske građevine – Zgrada željezničke stanice Bistrik u Sarajevu. Podršku je dobila i rekonstrukcija Muzeja Vijećnica, projekt kasarna Jajce, projekt zatvaranja terase Olimpijskog bazena Otoka, revitalizacija tunela Ciglane, sufinansirana je i obnova Olimpijskog muzeja, ali i stipendiranje učenika srednjih škola.

U Izvještaju o radu i poslovanju Javne ustanove„Gradski muzeji”za 2020. godinu, navedeno je, da su programske aktivnosti i zadaci izvršeni u skladu s finansijskim mogućnostima i kapacitiranošću, s obzirom na to da je u ustanovi do novembra 2020. prijavljen i radi, uz direktoricu, samo jedan uposlenik.

Inače, u okviru te Javne ustanove nalaze se: Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi, Olimpijski muzej, Muzej Vijećnica i Bistrička stanica čija je obnova u toku.

Naredna sjednica Gradskog vijeća Sarajeva, najavljena je za 2.juni ove godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia