online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Gledajte uživo sjednicu Skupštine KS

Na online sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas će biti razmatan Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva KS za 2019. godinu.

U Izvještaju o radu tog tužilaštva se navodi da su ostvarili kolektivnu normu od 107,54 posto te da je procent realizacije plana rješavanja starih predmeta tužilaštva 57,23 posto (predmeti stariji od dvije godine), što potvrđuje pozitivni trend rješavanja starih predmeta od 2016. godine.

Istaknuto je da je kolektivna kvaliteta optužnica 96,72 posto, dok je kolektivna kvaliteta naredbi o neprovođenju i obustavi istrage 99,34 posto. Kvalitet rada je pozitivan trend tog tužilaštva, pa je i ove godine dosegao zavidan nivo. Odnos pravosnažnih osuđujućih presuda i ukupnog broja pravosnažnih presuda je čak 95,80 posto – navodi se u izvještaju.

U predmetima privrednog kriminala i korupcije podignuta je ukupno 51 optužnica u odnosu na 88 osoba. Smanjen je broj negativnih tužilačkih odluka – 2.336 odluka ili za 333 manje negativnih tužilačkih odluka nego 2018.godine.

Biće razmatrani i Prijedlozi odluka o imenovanju dva zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo. Zastupnici će razmatrati i izvještaje o poslovanju za 2018. godinu preduzeća RAD, SARAJEVOGAS, TOPLANE,PARK, POKOP,VODOVOD I KANALIZACIJA I TRŽNICE-PIJACE. Na dnevnom redu je i Izvještaj o poslovanju Televizija Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia