online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Gledajte na TVSA: Bešlija inicirala imenovanje Centra po Zdravku Grebi

Zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo Vildana Bešlija danas je na sjednici uputila inicijativu da se Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu nazove po njegovom nekadašnjem direktoru Zdravku Grebi.

Obrazložila je da bi se time izrazilo poštovanje javnoj ličnosti, omiljenom profesoru Pravnog fakulteta, saosnivaču važnih institucija građanskog društva u Bosni i Hercegovini kao što su Otvoreno društvo i Helsinški parlament građana, i šefu Informativnog odjeljenja Političke uprave Armije BiH u prvim mjesecima agresije 1992. godine.

Pored toga što je bio prvi i višegodišnji direktor, podsjetila je da je Grebo bio jedan od inicijatora formiranja Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu, jedan od autora koncepta Centra kao i više programa koji su se unutar Centra realizirali.

Poseban napor je uložio da Centar dobije svoju adresu, da se fizički obezbijedi prostor za realizaciju postdiplomske nastave unutar Kampusa, da se adaptira neuslovno skladište u prostor koji će standardom odgovarati savremenim edukacionim zahtjevima.

– Izvještavajući prije godinu i po o tužnom trenutku kada nas je Zdravko Grebo napustio, pariški Le Monde podsjetio je da je život takvih ličnosti, bogat različitim iskustvima – od akademske karijere preko umjetničkih i urbanih poduhvata do medijskih avantura – izuzetno teško sažeti – navela je Bešlija.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia