online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Gledajte Hitnu sjednicu Skupštine KS o nabavci vakcina

Hitna sjednica je zakazana nakon najave premijera Kantona Sarajevo, Edina Forte da je Kanton osigurao direktnu nabavku 200.000 doza vakcina. Tada je zatražio potvrdu Skupštine kako bi Kanton mogao finalizirati nabavku.

Govoreći o rizicima ovog procesa, Forto je istakao da se pregovaralo sa proizvođačem u uslovima kada je tražnja ogromna, a ponuda jako ograničena. Rizik predstavlja činjenica da je za ugovor nadležan sud koji nije u BiH, te da neće biti izdate bankovne garancije. Ipak, dogovoreno je avansno plaćanje 50 posto iznosa za svaku pojedinačnu isporuku, a ne za ukupno poručenu količinu, čime se smanjuje rizik u nabavci i plaćanju.

“Dobili smo ugovor uzmi ili ostavi. Nemamo tačne rokove isporuke svih količina, ali po tvrdnji proizvođača imamo prvih 20 do 30 hiljada doza u junu. Tek kada smo dobili taj prvi rok odlučili smo krenuti u potpisivanje Ugovora”, istakao je Forto.

Zbog svega navedenog, premijer je od Skupštine Kantona Sarajevo zatražio održavanje hitne sjednice na kojoj će se predočiti sve ovo i zatražiti ovlaštenje Skupštine da premijer u ime Kantona Sarajevo potpiše ugovor o nabavci vakcina.

Sjednicu ćete moći pratiti uživo u programu Televizije Sarajevo.

ili putem YOU TUBE kanala

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia