online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Glamoč: Komunalna preduzeća u velikom problemu zbog Zaključka Skupštine KS

Donošenjem Zaključka Skupštine Kantona Sarajevo o moratoriju na zapošljavanje i onemogućavanjem imenovanja upravljačkih struktura u kantonalnim komunalnim preduzećima usporen je proces rada, a u nekim od njih i potpuno onemogućen, istakla je ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč, nakon sastanka sa Sindikatom komunalne privrede.

Sastanku su, uz premijera KS Marija Nenadića i ministra saobraćaja KS Adija Kalema, prisustvovali i predstavnici Samostalnog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Bosne i Hercegovine. Na sastanku je istaknuto da su primjenom pomenutog skupštinskog Zaključka, komunalna preduzeća dovedena u situaciju da ne mogu izvršavati svoju osnovnu zadaću. Posebno se to odnosi na KJKP “Rad”, gdje zbog neimenovanje Nadzornog odbora nije moguće završiti zaključivanje okvirnih sporazuma javnih nabavki za naftu, rezervne dijelove i so za posipanje ulica, kao i registraciju vozila.

Uprave preduzeća čine maksimalne napore da, shodno mogućnostima, održavaju grad čistim i urednim. Međutim, ukoliko se u narednom periodu ne stavi van snage navedeni Zaključak, pogotovo u dijelu koji se tiče imenovanja upravljačkih struktura, u opasnosti smo da se suočimo sa velikim problemima u komunalnoj privredi”, rekla je ministrica Glamoč. Na sastanak su bili pozvani i zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo, međutim oni se nisu odazvali, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia