online slots game malaysia
Vijesti

FUP poduzima mjere i radnje vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile bh. javnost

Federalna uprava policije (FUP) poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i o dešavanjima u susjednoj Republici Srbiji. 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman u zajedničkom saopćenju za javnost navode da se u saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova poduzimaju aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

– Apelujemo na sve građane da prijave svaki ovakav ili sličan vid pozivanja na izvršenje ili prijetnje počinjenjem krivičnih djela nadležnim policijskim upravama.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu inicirati i poduzeti sve korake kako bi se pospješio zakonodavno-pravni okvir, posebno u oblasti zaštite djece, te unaprijedila prevencija svih oblika devijantnog ponašanja.

Sa žaljenjem smo primili vijest o tragičnim dešavanjima u Republici Srbiji, te ovim putem upućujemo iskreno saučešće porodicama stradalih maloljetnika, kao i građanima susjedne zemlje – stoji na kraju zajedničkog saopćenja federalnog ministra unutrašnjih poslova i zamjenik direktora FUP-a. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia