online slots game malaysia
SarajevoSportVijesti

(FOTO) Otvorene Sportske igre mladih na Ilidži, besplatna takmičenja u 10 disciplina

Mladi su danas u Sarajevu uživali uz igru, zabavu i ples, a njima su se na početku otvaranja Igara obratili i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara i regionalni predstavnik sportskih igara mladih Zdravko Marić.
Plazma Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportskih disciplina.

Igre se, osim u Bosni i Hercegovini, održavaju u Hrvatskoj i Srbiji, te su na nivou regije okupile više od 2.700.000 učesnika. U 2024. godini SIM porodici pridružila se i Slovenija.

Plazma Sportske igre mladih otvorene su danas na ilidžanskom centralnom trgu. Igre promovišu olimpijske vrijednosti, potiču na razvoj prijateljstva, međusobnog poštovanja i fair-playa na terenima širom BiH.
Igre je, uz pozdravni govor, maskotu Viktora i učenike, paljenjem baklje otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.
“S ponosom možemo reći da je ovo najbolja manifestacija za mlade, koja se održava u našem gradu, i koja pruža priliku djeci da se takmiče potpuno besplatno. Već 13 godina Igre okupljaju mlade sportiste, ne samo iz Sarajeva, nego iz cijele Bosne i Hercegovine, stvarajući nezaboravne uspomene. Upravo zato sam sretan, jer ove igre čine jedan veliki mozaik tolerancije, solidarnosti, poštivanja različitosti i pravog sportskog duha. Ove igre nisu samo takmičenje. One su prilika za stvaranje novih prijateljstava, za učenje o fer-playu i razvoj istinskih ljudskih vrijednosti “, poručio je ministar Magoda, dodavši da će Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta KS i dalje podržavati ovu manifestaciju.


Osim ministra Magode, početku manifestacije prisustvovali su i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Danijela Kristić, te predstavnici drugih nivoa vlasti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia