online slots game malaysia
SarajevoVijesti

FOTO/Na Ilidži otvoren Sportsko-rekreativni centar “Čarli”

Sportsko-rekreativni centar “Čarli” Emir Bogunić, smješten uz obalu rijeke Željeznice kod mosta Alije Izetbegovic, zvanično je otvorio svoja vrata posjetiocima koji će uživati u mnogobrojnim sadržajima koje park nudi.
Centar površine oko 15.000 metara kvadratnih nudi različite mogućnosti kako bi najmlađi mogli uživati u kolektivnim loptaškim sportova poput rukometa, košarke, odbojke na pijesku i malog fudbala.


Posebno sam sretan jer smo uspjeli da najmlađim stanovnicima Općine Ilidža ponudimo nešto što dosada nisu imali. Vjerujem da će ovaj park biti prepun razigrane dječice, ali i mladih koji će svoje slobodno vrijeme nastojati adekvatno iskoristiti. Potrudili smo se da sadržaj parka bude raznovrstan i da najmlađe generacije svoje vrijeme provode u igri, ali i da ostali građani uživaju u svemu ovome što ovaj park nudi. Ovo je jedan vrlo obiman sportsko-rekreativni centar i siguran sam da će svim korisnicima pomoći da osjete užitak vježbanja i pobude interes u nove pokrete i mogućnosti koje im njihovo tijelo pruža – istakao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur .

Kamen-ploču ČARLI Emir Bogunić, po kojem je ovaj centar i dobio naziv otkrili su načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i kćerka rahmetli Emira Bogunića – Čarlija, Adisa Bogunić.
Emir Bogunić – Čarli, bio je komandir voda Četvrte motorizovane brigade i jedan od njenih najistaknutijih boraca. Najvišim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan” odlikovan je 1993. godine, a posthumno je 1994. godine odlikovan “Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima” i proizveden u čin pukovnika Armije RBiH. Poginuo je 28. jula 1993. godine na Golom brdu na Igmanu.
Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu Čarli je bio sinonim za sport na slobodnoj teritoriji općine Ilidže, s obzirom da su svi sportski kolektivi nosili to ime.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia