online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Forto: Svi građani moraju imati ista prava

Nakon što je izabran, Forto se obratio delegatima Kongresa i javnosti. Zahvalio se na nominacijama i na izboru te iznio svoju viziju razvoja Naše i stranke koja je optimistična, ali ne bez zebnje:

Nacionalističke politike na vlasti, ali i tamo gdje su u opoziciji, šire apatiju i pesimizam. Cilj im je sve političare staviti u isti koš sa sobom. Ako uspiju u svojoj nakani, ako zavlada politička apatija, oni su ti koji će opet pobijediti. To im ne smijemo dopustiti, jer nismo svi isti.

Mi se borimo da svaki čovjek, bez obzira na vjersku, nacionalnu, rodnu, seksualnu i klasnu razliku ne može biti podvrgnut maltretiranju i nesigurnosti. Svi građani moraju imati ista prava.

U Našoj stranci niko nikada nije bio diskriminiran na spomenutim osnovama. To je naša vrijednost i zbog toga nemamo pravo da budemo tihi.

Zato na početku ove nove etape našeg puta obećavam povratak na mjesto odakle smo krenuli.

Na mjesto gdje nijedan individualni interes nije bitniji od perspektive naših građana, naše djece,”naglasio je Forto, saopćeno je iz Naše stranke

Na Kongresu je također usvojena i Programska deklaracija Naše stranke.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia