online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Forto: Poslije nas građani Sarajeva se neće stidjeti javnog saobraćaja

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je da je transparentnost politika, administrativni red, poštivanje zakona, propisa i procedura, temelj na kojem počiva Vlada KS-a.

– Poslije nas, građani Sarajeva se neće stidjeti svog javnog saobraćaja niti plaćati jednako od Čaršije do Marijin Dvora, kao kad se voze od prve stanice do Ilidže. Iza nas u ovoj godini ostaju rezultati. Napravili smo balans. Bili smo dobri domaćini, pronašli prostor za uštede. Otvorili nove dionice direktne materijalne, finansijske i druge pomoći građanima i firmama – istakao je Forto na novogodišnjem presu Vlade KS.

Naglasio je da su rekordnih 4,9 miliona KM izdvojili za nauku, istraživačke projekte te da nagrađuju izvrsne.
Osvrnuo se na i na EXPO 2020 za koji je kazao da je nužni boost, vjetar u jedra za put naprijed.

– Cilj nam je da KS bude kotač promjena u cijeloj BiH. Ispred nas je važna godina, vrlo smo ambiciozni. Mladi i digitalne tehnologije su u fokusu naših planova, ništa manje od najbolje nas neće zadovoljiti – kazao je Forto.

Istakao je da je Ured za borbu protiv korupcije KS podnio 50 krivičnih prijava Tužilaštvu KS i to samo u vezi sa situacijom u preduzeću GRAS-u.

Govoreći o tome šta su uradili u protekloj godini, kazao je da je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša osiguralo šest miliona KM za subvencioniranje dijela cijene prirodnog gasa.

– Građanima KS neće biti uvećani računi za utrošeni gas za mjesece novembar i decembar 2021., iako je Vlada FBiH odobrila povećanje nabavne cijene za 23,5 posto – kazao je.

Također je dodao da će 3.866 mladih aplikanata dobiti 10.000 KM subvencije za rješavanje stambenog pitanja te da su osigurali dodatna tri miliona KM za poticajnu stanogradnju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia