online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Forto kod Varhelyija: Euroskepticizam se može ugušiti samo velikim infrastrukturnim projektima

Rastući euroskepticizam se može ugušiti samo velikim infrastrukturnim projektima, prije svega željezničkim, cestovnim i energetskim, odnosno većim izdvajanjima i iz evropskih fondova, kako bi se unaprijedio standard građana Bosne i Hercegovine.

To je danas u Bruxellesu poručio ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Edin Forto, na sastanku s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem.

Forto je naveo kako poseban kapacitet za razvoj ima proces digitalne transformacije, dodajući da je BiH okončala pregovore za pristupanje programu Digitalna Evropa, te da su pri kraju usaglašavanja strateških dokumenata među kojima je i Strategija širokopojasnog pristupa internetu te Politika sektora elektronskih komunikacija za period od 2023. do 2027. godine.

– Pred institucijama BiH na svim nivoima vlasti je mnogo posla na ispunjavanju uvjeta na putu ka članstvu u Uniji, ali taj proces građani moraju osjetiti u vidu kvalitetnijeg života u BiH. U suprotnom, puko usklađivanje propisa neće imati svrhu, rekao je Forto, saopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Razgovor sa komesarom Varhelyijem ministar Forto je iskoristio da aktuelizira pitanje ukidanja rominga između zemalja zapadnog Balkana i EU te pitanje boravka profesionalnih vozača na teritoriji Unije odnosno ukidanja ograničenja trajanja boravka od 90 u 180 dana.

Akcentirao je potrebu odlučnije podrške Evropske unije regionalnim projektima poput izgradnje ceste Sarajevo – Podgorica, te modernizaciji i izgradnji željezničke infrastrukture.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia