online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Forto i Šteta: Posjeta Minsku važna i izuzetno uspješna

Delegacija Kantona Sarajevo koju su činili premijer Edin Forto, ministar saobraćaja Adnan Šteta i njegovi saradnici jučer je boravila u službenoj posjeti Minsku i kompaniji BKM Holding, koja proizvodi novih 25 trolejbusa za Kanton Sarajevo.

“Posjeta je bila višestruko značajna, kako zbog činjenice da smo imali priliku vidjeti prvi trolejbus koji je proizveden, a koji će u Sarajevo biti isporučen u januaru naredne godine, tako i zbog niza sastanaka koje smo održali, čiji je fokus bio na temama vezanim za saobraćaj i javni prijevoz”, rekao je premijer Forto.

Novi sarajevski trolejbusi, čija se kompletna isporuka očekuje sljedeće godine, opremljeni su savremenom opremom, posjeduju video nadzor, elektronski sistem naplate karata, klima uređaj i imaju kapacitet od minimalno 130 putnika uz najmanje 35 sjedećih mjesta.

“Postavili smo sebi konkretne ciljeve, koje uprkos mnogim problemima, nastojimo ispuniti i ispunjavamo. Nabavka trolejbusa, kojom će javni prijevoz u Kantonu Sarajevo biti značajno bolji, je jedan od tih ciljeva. Novi trolejbusi u našem kantonu nisu nabavljeni od vremena Olimpijskih igara u Sarajevu. Ovi trolejbusi će građanima osigurati komfornu vožnju, a video nadzor će dati dodatnu sigurnost”, kazao je ministar Šteta. Prilikom posjete Minsku, delegacija Kantona Sarajevo održala je sastanke i upoznala se sa djelovanjem kompanije BKM Holding koja ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji trolejbusa i drugih vozila.

Podsjećamo, ugovor za nabavku novih 25 trolejbusa potpisan je u januaru ove godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia