online slots game malaysia
Sarajevo

Festival ‘Grad’ – Šahovska saga u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo

U okviru ceremonije zatvaranja 6. Internacionalnog art festivala “Grad”, a koji se ove godine održava pod motom “Urban samo/do/prinos”, danas je osnivač i direktor festivala Ibrahim Spahić posjetio Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo (Velešići), u kojem je održana “Šahovska saga” Sarajeva.

Čestitao je pobjedniku Halimu Čeliku, kao i učesnicima Himzi Bešlagiću, Muhamedu Kosi, Feridu Vučiniću i Halilu Hajdareviću.

Tom prilikom Spahić je odigrao partiju šaha sa pobjednikom, Halimom Čelikom, na šahovskom stolu koji je poklonio korisnik Centra, Sulejman Odobašić.

Spahić je rekao da je šah inspiracija za sve generacije, te je istakao potrebu da se igra šaha uvede u obrazovni sistem, saopćio je Festival “Grad”.

Koordinatorici Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo (Velešići) Amini Šehović, kao i centrima za zdravo starenje u Harasnom i na Čengić Vili, Spahić je čestitao na izvanrednoj organizaciji boravka korisnika, kao i na aktivnostima koje čine uslove života humanijim za osobe treće životne dobi.

Amina Šehović se zahvalila na činjenici da je Internacionalni art festival “Grad” otvoren za sve generacije građana Sarajeva, te istakla da joj je čast što je Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo (Velešići) bio domaćin “Šahovske sage” Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia