online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Fazlić: U Srebrenici će ove godine biti ukopano 11 žrtava

Do sada su porodice 11 žrtava genocida u Srebrenici dale saglasnost za ukop njihovih posmrtnih ostatka na Kolektivnoj dženazi koja bi trebala biti održana 11. jula ove godine u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić je kazala Feni da ovaj broj nije konačan, te da očekuju da će on biti veći do same dženaze, do kada porodice identificiranih žrtava imaju mogućnost odlučiti o ukopu posmrtnih ostataka svojih najmilijih.

Fazlić navodi da je proces identifikacije žrtava značajno otežan pojavom pandemije COVID -19,  ali da očekuju da će se nastaviti s radom, te da će se porodice odlučiti na konačne identifikacije i ukop posmrtnih ostataka žrtava genocida.

Po njenim riječima, u Komemorativnom centru u Tuzli nalaze se posmrtni ostaci još 37 žrtava genocida u Srebrenici, čiji su posmrtni ostaci također identificirani, ali njihove porodice se još uvijek nisu odlučile na ukop, uglavnom zbog nekompletnosti skeleta.

– Također, u prostorijama Komemorativnog centra u Tuzli nalaze se posmrtni ostaci još 99 žrtava za koje je stigao DNK nalaz o njihovom identitetu, ali koje zvanično još uvijek nisu identificirale njihove porodice – navodi Fazlić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia