online slots game malaysia
Vijesti

Farmeri i poljoprivredni proizvođači iznijeli primjedbe i sugestije Ministarstvu privrede

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo organiziralo je javnu raspravu o Prijedlogu odluke o programu utroška sredstava, iznosima novčanih podsticaja, minimalnim uslovima za početak proizvodnje, minimalnim uslovima za investiranje i rokovima podnošenja zahtjeva.

Cilj ove odluke je da se novčanim podsticajima u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji potaknu poljoprivrednici, kako bi se zaštitila i unaprijedila ova vrsta proizvodnje na području Kantona Sarajevo.

Javnoj raspravi, koja je organizirana u skladu sa Zakonom o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području KS, a nakon usvajanja Budžeta za 2023. godinu, prisustvovao je značajan broj farmera i poljoprivrednih proizvođača, predstavnika jedinica lokalne samouprave i udruženja koja zastupaju ovu granu privrede.

Prisutni su uzeli aktivno učešće, te su ovom prilikom iznijeli primjedbe i sugestije koje će u narednim danima i pismeno dostaviti Ministarstvu, kako bi se pripremio konačan tekst odluke, koji se potom dostavlja Vladi KS na razmatranje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia