online slots game malaysia
TehnologijaVijesti

Facebook i Instagram uvode pretplatu za plavu kvačicu: Evo koliko će koštati

Pretplata je namijenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne za račune kompanija.

Uprkos bombastičnim naslovima medija željnih što većeg broja lajkova i još bombastičnijim komentarima na mrežama, prosječan korisnik usluga Mete, bez obzira da li se radilo o Facebooku ili Instagramu (bar za sada) neće biti pogođen ovim promjenama.

Mark Zuckerberg, vlasnike Mete (Facebooka, Instagrama) objavio je u nedjelju da uvodi “Meta Verified”, pretplatu u iznosu od 11,99 dolara na mjesec radi potvrde računa na platformama dok ta velika društvena mreža prolazi kroz finansijsku krizu.

“Meta Verified”, koji će ove sedmice biti dostupan u Australiji i u Novom Zelandu, sličan je sistemu koji je Elon Musk uveo na Twitteru, s uslugama provjere identiteta i s prednostima kao što je “izravan pristup korisničkoj službi”.

“Zamisao je bila poboljšati vjerodostojnost i sigurnost naših usluga”, rekao je Zuckerberg u poruci na Instagramu i na Facebooku.

Pretplatnici će na Facebooku i na Instagramu dobiti značku koja pokazuje da je njihov identitet provjeren, zaštitu za svoj račun (protiv krađe identiteta), pristup korisničkoj službi i veću vidljivost, rekao je glasnogovornik Mete.

Pretplata je namijenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne za račune kompanija. Korisnici će plaćati 11,99 dolara na mjesec za Meta Verified na webu i 14,99 dolara na mjesec na iOS-u i Androidu, piše Poslovni.hr

Kako navode drugi mediji, za one koji žele da njihovi nalozi budu verificirani, korisnici će morati mjesečno platiti 11,99 dolara za korisnike web usluga, odnosno 14,99 dolara za korisnike mobilnih verzija po servisu (jedna pretplata za Facebook, druga za Instagram), ali i priložiti odgovarajući zvanični dokument, koji se mora slagati sa imenom i prezimenom na servisu koji se želi verificirati, te fotografijom koja se poklapa sa fotografijom na nalogu.

To znači da profili s nazivima ‘Nadogradnja noktiju’, ‘Kozmetika’ i slični, ili oni koji na profilima imaju fotografije svojih kućnih ljubimaca ili poznatih ličnosti i uz veliku volju i spremnost da se rastanu sa 12 odnosno 15 dolara ipak neće moći dobiti oznaku “Meta Verified”.

Povrh ovih zahtjeva, korisnik koji želi da bude “verificiran” mora biti stariji od 18 godina, a sam nalog mora imati određenu historiju korištenja, odnosno nekih objava i interakcija, što znači da novokreirani nalozi neće moći dobiti ovu oznaku.

Za razliku od Elona Muska, koji je na Twitteru zahtijevao da proces verifikacije plate i oni koji su od ranije bili “potvrđeni”, Meta zasad takve naloge na svojim servisima neće dirati i uvjetovati plaćanjem. Ko je prethodno “potvrđen” na Facebooku ili Instagramu, bar za sada, neće morati plaćati za “Meta Verified” oznaku.

Plave kvačice, odnosno oznake autentifikacije nisu novina. Istaknute ličnosti, poput političara, muzičara, glumaca, javnih radnika, medijskih ličnosti… dobijale su ovu potvrdu, a sada će ovaj proces biti dostupan svima, koji su spremni da za to plate.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia