EYOF 2022 – BiH u finskom Vuokattiju predstavlja četvero sportista

Petnaesti Evropski omladinski olimpijski festival EYOF održat će se u finskom Vuokatti-ju od 20. do 25. marta 2022. godine.

Najbolji mladi sportisti 44 evropske zemlje će braniti boje svojih država na takmičarskom programu Festivala u ukupno devet sportova, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati četvoro sportista u alpskom skijanju, skijaškom trčanju i umjetničkom klizanju.

Boje BiH će braniti –  Milivoje Mačar, alpsko skijanje (slalom i paralel slalom), Sara Plakalović, skijaško trčanje (7,5 km slobodni stil, 1,1 km sprint slobodni stil i 5 km klasični stil), Miloš Stević, skijaško trčanje (10 km slobodni stil, 7,5 km klasični stil, 1,1 km slobodni stil) i Zara Husedžinović, umjetničko klizanje (kratki i slobodni program)

 – Nadam se najboljem rezultatu, ali trenutno ne mogu prognozirati svoj nastup na EYOF-u. Osjećam se uzbuđeno radi putovanja u Vuokatti, jer se mogu takmičiti sa sportistima iz drugih evropskih zemalja. Također želim puno sreće i uspjeha svim našim sportistima –  rekao je alpski skijaš Milivoje Mačar.

Svečana ceremonija otvaranja će biti održana 20. marta u 20.00 sati u Vuokatti areni, a zastavu Bosne i Hercegovine će nositi Miloš Stević i Zara Husedžinović.