online slots game malaysia
VijestiZanimljivosti

Europski dan parkova: Zdravi parkovi, zdravi ljudi

U povodu Europskog dana parkova, koji se obilježava 24. maja, iz Parkova Dinarida poručuju kako parkovi ne štite samo prirodne resurse, već imaju veliku ulogu u očuvanju ljudskog zdravlja.

Parkovi i zaštićena područja pružaju brojne pogodnosti kao što je očuvanje bioraznolikosti, staništa biljaka i životinja, dobrobiti za lokalnu zajednicu i društvo u cjelini.

Iz Parkova napominju kako je boravak u prirodi neophodan čovjeku zbog obnavljanja njegove fizičke i mentalne energije, dok je zbog stalnog povećanja površine urbanih sredina od velike važnosti stvoriti više prilika za boravak građana u prirodi.

Izvršni direktor Parkova Dinarida Zoran Mrdak pozvao je posjetitelje da se vrate u parkove.

“Pozivamo sve posjetitelje zaštićenih područja da u narednim mjesecima iskažu posebno poštovanje prema prirodi, zaposlenima u zaštićenim područjima, kao i prema drugim posjetiteljima. To se, osim poštovanjem općih mjera koje propisuju nacionalne i lokalne vlasti, može postići i detaljnim planiranjem posjete, izbjegavanjem rizičnih aktivnosti u parku, kao i održavanjem fizičke distance na najposjećenijim prirodnim atrakcijama. Posebno bih istaknuo potrebu odgovornog odnosa prema prirodi kroz princip – ‘ne ostavljam ništa iza sebe’, odnosno odlaganjem otpada na propisan način”, istaknuo je Mrdak.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia