online slots game malaysia
BiznisVijesti

EPBiH: Primjena novog Zakona o električnoj energiji FBiH

– Operator distributivnog sistema JP Elektroprivreda BiH je u skladu s novim Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH utvrdio listu malih kupaca i listu kupaca od posebnog društvenog značaja, koji zadržavaju pravo na korištenje javne usluge snabdijevanja električnom energijom.

Pored navedenih, pravo na javnu uslugu snabdijevanja imaju i kupci iz kategorije domaćinstva.

Kupci koji nisu na listi bez prava na javnu uslugu snabdijevanja kod JP Elektroprivreda BiH ostaju od 1. septembra 2024. godine, i u obavezi  su da do tada pronađu snabdjevača na tržištu električne energije, o čemu će biti obaviješteni od strane JP Elektroprivrede BiH u svojstvu javnog snabdjevača.

Kupcima koji u skladu sa Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH ostaju bez prava na javnu uslugu snabdijevanja, JP Elektroprivreda BiH će u svojstvu tržišnog snabdijevača u periodu od 3. juna do 31. augusta 2024. godine dostaviti ugovore o snabdijevanju električnom energijom za tržišno snabdijevanje, koji će biti kreirani po istim kriterijima za sve kupce, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.               

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia