online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ekonomski fakultet u Sarajevu ne ignorira prava studenata

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu je uputio dopis u  kojem se ističe da ova javna viskoškolska institucija djeluje u skladu s odredbama Zakona o visokom obrazovanju KS, Statuta Univerziteta u Sarajevu i ostalim podzakonskim aktima.

Te, kako je istaknuto u saopćenju, na sjednici održanoj 9. juna Vijeće Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu  je usvojilo zaključak da se nastavne i ispitne aktivnosti održavaju online sve do trenutka dok Krizni štab Kantona Sarajevo odnosno Krizni štab Federacije BiH ne ukinu preporuke ograničenja kretanja i okupljanja koje su usvojene zbog aktuelne pandemije koronavirusa.

U tom kontekstu, sve nastavne i ispitne aktivnosti u okviru svih ispitnih rokova, od datuma uvođenja mjera nadležnog Kriznog štaba, također su održani online.

Ova visokoškolska institucija kako se navodi u saopćenju kategorično odbija  tvrdnju da se interesi i prava studenata ignoriraju te da studentima niko ne odgovara na njihove upite i zahtjeve.

Uprava Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i resorni prodekan su nekoliko puta održavali  sastanke sa zvaničnim predstavnicima studenata EFSA. Posljednji u nizu je održan 24. novembra . Zvaničnim predstavnicima studenata je rečeno da Uprava i svi članovi kolektiva Ekonomskog fakulteta u Sarajevu stoje na raspolaganju za sve sugestije i prijedloge koji će rezultirati višim kvalitetom nastavnog, naučnog i ispitnog procesa. Sve nejasnoće koje studenti primijete na ispitnim rokovima (a koji još nisu ni počeli!) trebaju se dokumentirati i nadležna tijela EFSA će ih razmotriti i djelovati. Studentima ostajemo otvoreni za svu akademsku komunikaciju kao što je to bio slučaj i do sada, navodi se u saopćenju.

 Iz uprave fakulteta poručuju da će i dalje nastaviti  studentima osiguravati što bolje uvjete da svoj studij okončaju u predviđenom roku i u novonastalim okolnostima.

Studente pozivamo da vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih, te da budu odgovorni i svjesni činjenice da su okupljanja na javnom mjestu zabranjena odlukama Kriznog štaba (što je razlog da se nastava ne održava u učionicama), navodi se između ostalog u dopisu Ekonomskog fakulteta koji potpisuje dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Jasmina Selimović. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia