online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Dunović na sjednici PD PSBiH: Sigurnosne provjere kandidata nisu u skladu sa procedurama

Počela je sjednica Predstavničkog doma PS BiH na kojoj bi trebalo biti potvrđeno imenovanje novog Vijeća ministara BiH.

Nakon što je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH  Borjana Krišto predložila imena kandidata koji bi trebali biti ministri i njihovi zamjenici, prvi od zastupnika za diskusiju se javio Milan Dunović (DF).

Dunović smatra da nisu stečeni uslovi za imenovanje ovih kandidata zbog sigurnosnih provjera koje prema njegovom mišljenju nisu urađene po procedurama.

Mladen Bosić iz SDS-a je rekao da je protekli saziv Vijeća ministara bio najgori od Daytona do danas, te da se neće puno toga promijeniti jer je novi saziv Vijeća ministara bi trebali činiti ministri koji uglavnom dolaze iz stranaka koje su delegirale i prošli saziv(SNSD i HDZ).

Podsjećamo, kandidati za ministre i zamjenike su:

Elmedin Konaković (NiP) za ministra vanjskih poslova, Zoran Tegeltija (SNSD) za ministra finansija i trezora,  Staša Košarac (SNSD) za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza (HDZBiH) za ministra pravde.

Edin Forto (Naša stranka) trebao bi biti novi ministar komunikacija i prometa,  Dubravka Bošnjak (HDZBiH) ministrica civilnih poslova, Nenad Nešić (DNS) ministar sigurnosti, Zukan Helez (SDPBiH) ministar odbrane i Sevlid Hurtić (BH Zeleni) ministar za ljudska prava i izbjeglice.

Budući zamjenici ministara trebali bi biti: Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova, Muhamed Hasanović, zamjenik ministra finansija i trezora, Ljiljana Lovrić, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Elvir Mahmuzić, zamjenik ministra pravde, Ognjen Janjić zamjenik, ministra komunikacija i prometa.

Marijana Mojić trebala bi biti zamjenica ministra civilnih poslova, Ivica Bošnjak zamjenik ministra sigurnosti, Aleksandar Goganović i Slaven Galić zamjenici ministra odbrane i Duška Jurišić zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia