online slots game malaysia
Sarajevo

Drugo izdanje inicijative Recikliraj me. Pokloni mi novi život. obilježit će SFF

Dvadeset osmi Sarajevo Film Festival obilježiće i drugo izdanje Coca-Coline inicijative Recikliraj me. Pokloni mi novi život. – tokom koje je prošle godine, u periodu od osam dana odvojeno prikupljeno više od 12 tona otpada.

Aktivnosti u okviru inicijative Recikliraj me. Pokloni mi novi život. koja se realizuje u okviru globalnog programa Svijet bez otpada usmjerene su na stvaranje novih navika za pravilno odlaganje i razvrstavanje otpada. Takođe su prilika za edukaciju i podizanja svijesti građana o važnosti recikliranja otpada za očuvanje resursa i okoliša.

Ove godine je Coca-Cola, u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, postavila 25 kontejnera na najprometnije festivalske lokacije.

Kontejneri sastoje se od tri cjeline za odvajanje otpada: kanta za plastične boce, kanta za limenke i kanta za miješani otpad.

Još 20 bačvi za ambalažni i za miješani otpad raspoređeno je po gradu.

Tokom trajanja Festivala osigurana je podrška komunalnog preduzeća “Rad” koje otpad dostavlja kompaniji “Ekopak”, zaduženoj za recikliranje plastične ambalaže i drugih odvojeno prikupljenih reciklabilnih materijala.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia