online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Drugi upisni rok za prijem učenika u Osnovnu muzičku školu ‘Brčko distrikta BiH’

Drugi upisni rok za prijem učenika u Osnovnu muzičku školu Brčko distrikta BiH vršit će se od 28. augusta do 1. septembra tekuće godine, a popunjavat će se upražnjena mjesta na odsjeku harmonike i u pripremnom odjelu.

– U prvom upisnom roku, koji je bio u maju u Osnovnu muzičku školu na instrumentalne odsjeke za klavir, violinu, flautu, harmoniku, gitaru, te solo pjevanje u prvi razred upisano je 49 učenika, dok je u pripremni odjel evidentirano svega devet učenika, kazao je direktor te obrazovne ustanove Jasmin Hasić.

Budući da se za upis u prvi razred muzičke škole mora uraditi prijemni ispit, koji ima presudnu ulogu za odabir kandidata, Hasić je istaknuo kako pripremni odjel pohađaju učenici s ciljem što boljeg usvajanja gradiva neophodnog za polaganje ispita. 

– Pored položenog prijemnog ispita, gdje komisija ocjenjuje vokalne i druge muzičke sposobnosti, uvjet za upis u pripremni odjel je i starosna dob djece, odnosno upisati se mogu djeca koja u redovnoj školi polaze u drugi ili treći razred, dodao je Hasić.

Osim u pripremnom odjelu, pet upražnjenih mjesta ima i na odsjeku harmonike, te se tu mogu prijaviti učenici starosne dobi između 10 i 11 godina, odnosno oni koji pohađaju treći ili četvrti razred redovnog devetogodišnjeg obrazovanja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia