online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Donirana medicinska oprema i sanitetsko vozilo

Općina Centar nabavila je sanitetsko vozilo za potrebe Službe za medicinsku pomoć JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“. U ime Općine Centar donaciju direktorici Doma zdravlja Vrazova Ameli Kečo je uručio načelnik Srđan Mandić.

Ovom prilikom su predstavnici ove dvije institucije također potpisali ugovor davanju na korištenje sanitetskog vozila i medicinske opreme za šta je iz općinskog budžeta za ovu godinu izdvojeno 137.321 KM.

 “Specifikacije sanitetskog vozila i medicinske opreme su nešto što do sada nismo imali u našoj medicinskoj ustanovi. Mi ćemo dati sve od sebe da naši sugrađani dobiju što bolju medicinsku uslugu. Naredni projekat koji želimo realizovati je nabavka velikog agregata za struju, kojim ćemo snadbijevali ovako veliki objekat kao što je Vrazova, kako bismo održali hladni lanac vakcina u slučaju nestanka električne energije kao što se to danas desilo” -objasnio je generalni direktor JU Dom zdravlja KS Abel Baltić. 

U paketu medicinske opreme nabavljeni su beskontaktni toplomjeri, oprema za terapiju kisikom od dva i 10 litara, tri EKG aparata, dva imobilizatora za kičmu za odrasle, četiri PVC zračne udlage za imobilizaciju, dva okovratnika za imobilizaciju, te sklopiva stolica za transport pacijenta. 

“Zadovoljstvo mi je da pomognemo u nabavci neophodne medicinske opreme i sanitetskog vozila. Općina Centar sa JU Dom zdravlja ima partnerski odnos na dobrobit zdravlja naših sugrađana. Zajedno samo prošli najteži period pandemije koronavirusa i zajedno ćemo nastaviti našu uspješnu saradnju” – istakao je načelnik Mandić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia