online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Donacija američke vojske i NATO službama za hitne intervencije

Predstavnici NATO-a i američke vojske, uz prisustvo pomoćnika ministra sigurnosti BiH Samira Rizve, u Sarajevu su uručili prijeko potrebne zalihe ministarstvima unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske.

Ovom donacijom će se pomoći službama za hitne intervencije da nastave obavljati svoj ključni zadatak zaštite najugroženijih građana bez obzira iz kojeg su dijela BiH. 

Donacija je odgovor na nedavni zahtjev koji je Koordinaciono tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje uputilo NATO Euroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe.

-Današnja pošiljka jedna je od nekoliko kontinuiranih donacija koje saveznici NATO-a pružaju građanima BiH kao odgovor na zahtjev ove zemlje za pomoć. U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia