online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Dom naroda PSBiH nije usvojio zaključak u vezi osiguranja sredstava za finansiranje izbora

Dom naroda Parlamentarne skupštin Bosne i Hercegovine, na današnjoj hitnoj sjednici, nakon rasprave o osiguranju novčanih sredstava za finansiranje Općih izbora koji će biti održani 2. oktobra ove godine, a koju je iniciralo pet delegata iz Kluba bošnjačkog narod, nije usvojio zaključak koji su oni predložili.

Predloženi zaključak predviđao je da se „nalaže ministru finansija i trezora u Vijeću ministara BiH da sačini prijedlog odluke o dodjeli sredstava Centralnoj izbornoj komisiji BiH za provođenje izbora 2022. godine u iznosu od 12.528.000 KM, u skladu sa zahtjevom CIK-a, i Vijeću ministara BiH da navedenu odluku usvoji u roku od 48 sati, te da se navedena sredstva stave na raspolaganje CIK-u radi provođenja Općih izbora 2022. godine“.

Od 15 delegata, „za“ predloženi zaključak glasalo je njih šest, osam delegata je bilo protiv, a jedna suzdržan.

Iz Federacije BiH zaključak je podržalo šest delegata, a četiri su bila protiv. Iz RS-a četiri delegata su glasala protiv dok je jedan bio suzdržan.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia