SarajevoVijesti

Doktor Jatić za TVSA: Porodična medicina nije najlošija karika u zdravstvenom sistemu

Ovih dana u Sarajevu je održan Kongres porodične medicine, na kojem su predavali ljekari, specijalisti iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Turske i Makedonije. Prof dr Zaim Jatić, specijalista porodične medicine, jedan od učesnika Kongresa bio je gost Sarajevskog jutra.

Na pitanje novinarke da li je porodična medicina na početku pandemije bila najlošija karika u zdravstvenom sistemu, doktor Jatić je odbacio takve konstatacije.

-Ne bih se složio da je porodična medicina najlošiji dio zdravstvenog sistema, kako ste rekli,  nego najbolji dio u lošem zdravstvenom sistemu. Ponovit ću imali smo problem na svim nivoima.

-Forum je bio posvećen Covid-u, pokušali smo da osvijetlimo pandemiju iz raznih uglova, imali smo tu kolege iz bolnica, klinika. Razgovarali smo o problemima trudnica, djece, izmedju ostalog jedan dio smo posvetili organizaciji posla. Slažemo se da je to bilo loše organizacijski unutar porodične medicine, jer smo zanemareni deset godina. Loše jeste, ali nismo najlošiji, naglasio je doktor Jatić.

Pogledajte kompletan razgovor

5 2 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.