online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dogovoreni modaliteti za intenziviranje radova na Prvoj transverzali

Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale na svojoj redovnoj sjednici razmatrao je implementaciju aktivnosti utvrđenih ranije usvojenim zaključcima, kao i modalitete za unapređenje i intenziviranje radova na izgradnji ove izuzetno značajne saobraćajnice.

S tim u vezi, u uvodnim izjavama premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić je istakao kako još uvijek nije zadovoljan postignutom dinamikom realizacije aktivnosti na izgradnji Prve transverzale, te je podsjetio učesnike sastanka na zaključke sa prethodnih sjednica. Posebno je naglasio važnost procesa izbora izvođača radova i početka izvođenja radova na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begića.

“Za desetak dana se zatvara javni poziv, čime će se stvoriti uslovi za izbor izvođača i početak izvođenja radova na ovoj dionici, uključujući i kružni tok kod Američke ambasade”, najavio je premijer Nenadić.

Kada su u pitanju radovi na ovoj prvoj dionici Prve transverzale, naglašeno je da učesnici ovog sastanka nisu zadovoljni rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa, jer još uvijek nisu dovoljno iskorišteni mehanizmi koje je ova koordinacija uspostavila, s ciljem ubrzanja rješavanja pojedinih pitanja na Općinskom i Kantonalnom sudu, kod inspekcijskih organa i u svim drugim institucijama vlasti u KS.

U vezi s tim, zaključeno je da će se ministrici pravde i uprave Mersi Kusturi i premijeru Nenadiću, kao koordinatoru, dostaviti svi predmeti koji čekaju na rješavanje u navedenim institucijama, radi njihovog ubrzanog rješavanja.

Od svih sudionika na nižim nivoima se očekuje da intenzivnije rješavaju donošenje rješenja o rušenju nelegalno izgrađenih objekata, kao i rješavanje pitanja nasljeđivanja, ali i svih drugih koja se kao sporna javljaju kada su u pitanju objekti na ovoj dionici.

Premijer Nenadić je oštro kritikovao jer nije ispoštovan zaključak sa prethodnog sastanka, a tiče se rušenja nelegalno izgrađene garaže, koja je u stvari paradigma dosadašnjeg vođenja procesa izgradnje ove saobraćajnice.

Ako sistem nije u stanju da sruši jednu nelegalno izgrađenu garažu, kako će onda rušiti zgrade i druge objekte na saobraćajnici koja je proglašena javnim interesom na nivou Kantona i općina”, kazao je premijer Nenadić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia