online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Do sada u potpunosti vakcinisano 40,1 posto stanovnika Kantona Sarajevo

Prema Biltenu vakcinacije Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, do sada je u potpunosti vakcinisan ukupno 133.371 stanovnik KS, a što predstavlja 40,1 posto stanovnika starijih od 18 godina.

Ovo su podaci prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen i presjek stanja vakcinacije protiv Covid-19 oboljenja.

Kako je navedeno, od ukupnog broja potpuno vakcinisanih stanovnika, njih 98.019 su vakcinisani u zdravstvenim ustanovama KS, dok su se ostali imunizirali izvan zdravstvenih ustanova KS.

Od ukupnog broja potpuno vakcinisanih, najmanji broj čine osobe starosne dobi 19-25 godina, svega njih 7.280 ili 5,46 posto stanovništva. Najveći broj vakcinisanih pripada dobnoj skupini od 36-45 godina, i to njih 25.069 ili 18,80 posto.

Kada na broj potpuno vakcinisanih u KS dodamo 36.403 građanina KS koji čekaju na revakcinaciju, možemo zaključiti da će u Kantonu Sarajevo krajem oktobra biti potpuno vakcinisano preko 50 posto punoljetnih građana Kantona Sarajevo.

Prema posljednjim podacima iz Zavoda za javno zdravstvo KS, na bolničkom liječenju se nalazi 212 pacijenata, pri čemu je udio vakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih 11,32 posto.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia