online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Do kraja mjeseca završetak proširenja deponije Smiljevići

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić inicirao je online sastanak sa UNDP-jem s ciljem unapređenja zajedničkih projekata koji su važni za Kanton Sarajevo.

„Konstatirali smo da će do kraja ovog mjeseca biti pripremljeni i okončani radovi na ukupnoj površini od 10 hiljada kvadratnih metara što će značajno proširiti kapacitete deponije“, najavio je premijer Nenadić. Ukupna vrijednost projekta je 1.540.000 KM.

Bilo je riječi i o Projektu uklanjanja arhitektonskih barijera vrijednom 3.048.000 KM te je konstatirano da postoje određene smetnje na općinskom nivou vezane za rješavanje i dobijanje građevinskih dozvola i drugih saglasnosti. Današnji zaključak je da se njegova realizacija treba ubrzati.

Zajednički projekat je i izgradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti vrijedan 4.700.000 KM. Izvođač radova radi aktivno na realizaciji ugovora okončanja izgradnje zgrade.

Prema ocjenama UNDP-ija ovaj projekat je predimenzioniran tako da će 11,5 do 12 miliona KM nedostajati za njegovo okončanje, tačnije dodatnih osam miliona za opremu i četiri miliona KM za okončanje građevinskih radova.

Iz ovih razloga najavljeni su razgovori unutar Vlade KS vezani za konačan obim ovog projekta.

Razgovarano je i o projektu nabavke minibuseva za Kantonalno javno komunalno preduzeće Gradski saobraćaj „GRAS“. Budžet ovog projekta je 1,4 miliona KM. Izabran je dobavljač, završene su sve procedure i u julu mjesecu će biti isporučeno devet minibusa od proizvođača iz Turske.

Kao posebno interesantni, prepoznati su projekti Ministarstva privrede i Službe za zapošljavanje KS putem koji bi 70 IT kompanija moglo zaposliti 100 stručnjaka iz ovog sektora, saopćeno je iz pres službe KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia