online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Dnevnik TVSA/ Značaj očuvanja autentičnosti bosanskih džamija

Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Upravom za obrazovanje i nauku Rijaseta Islameske zajednice i Institutom za islamsku tradiciju Bošnjaka, u okviru manifestacije “Dani vakufa u BiH – 2023”  organizirala okrugli sto o temi  Značaj očuvanja autentičnosti bosanskih džamija.

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović u uvodnom izlaganju podsjetio je na razlike u stilu gradnje bosanskih džamija koje su uslovljene različitostima određenih vremenskih perioda.

„Ovom prilikom je važno da definišemo pojam bosanske džamije, potom da odgovorimo na pitanje šta Islamska zajednica treba uraditi na polju zaštite bosanske džamije, šta je sa svim iskustvima koja su se desila u obnovi i ponovnoj izgradnji porušenih džamija, šta je prolazno, a šta stalno u stilu bosanske džamije, te trebamo li ograničiti stilove izgradnje vjerskih objekata ili dopustiti kreativnost projektantima da doprinesu onome što zovemo stilom bosanske džamije“, kazao je Zajimović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia