online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dnevnik TVSA/Roditelji prijete protestima ukoliko se ne osigura siguran pristup Sedmoj osnovnoj školi

Već 15 godina roditelji učenika Sedme Osnovne škole sa područja Miševića, Rakovačke ceste i Gladnog polja imaju problem sa prilazom automobilima školi. Problem je nastao izgradnjom Zapadnog  prilaza gradu, a sad kažu još veći nastaće izgradnjom brze ceste Mostarsko raskršće-Vlakovo.

Goran Morić, TVSA

Zbog udaljenosti i opasnosti kojom su učenici izloženi kad koriste pješčaku stazu pored magistralne ceste, mnogi roditelji djecu do Sedme osnovne škole dovoze autima odnosno tako vraćaju kući. No da bi se došlo do škole koja se nalazi kod Mostarskog raskršća, iz pravca Binježeva, Miševića, Gladnog polja mora se ići sve do na kraj Blažuja i onda se vratiti, ističu roditelji.

U dopisu Autocesta Federacije BiH , između ostalog, se kaže da je novim projektom ponuđeno riješnje za izgradnju novog puta koji će omogućiti prilaz školi iz pravca Mostarskog raskršća. Također sa Općinom Ilidža razmatra se iznalaženje projektnog riješenja za poboljšanje sigurnijeg prilaza pješaka i učenika školi, navodi se u dopisu. No, vijeće roditelja smatra da predloženi potputnjak za vozila i pješake koji bi bio 2,5 metara ispod brze ceste nije za njih prihvatljivo riješenje.

Zato Vijeće roditelja traži od JP Autocesta da se saobraćajanica prekategoriše sa brze na magistralnu cestu. Tim bi kažu bilo omogućena izgradnja priključaka na nju

Pogledajte kompletan prilog

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia