online slots game malaysia
Vijesti

Dnevnik TVSA: Pojačan inspekcijski nadzor ako u momentu nadzora nije uočeno prisustvo žohara

Na području sarajevske općine Novo Sarajevo, na prostoru MZ Malta pojačan je sanitarno-inspekcijski nadzor nakon što je konstatovano da problem predstavlja razmnožavanje i zadržavanje populacije štetnih insekata.

Obavezna preventivna dezinsekcija podrazumijeva mehaničke, fizikalne, biološke ili hemijske mjere koje se provode s ciljem sprječavanja zadržavanja, razmnožavanja i smanjenja najezde žohara čime je obuhvaćen veći broj subjekata u poslovanju s hranom, ali i drugih subjekata koji obavljaju društvenu, privrednu ili javnu djelatnost u neposrednoj blizini stambenih objekata.

“Iako u momentu nadzora nije uočeno prisustvo žohara postupajući u skladu sa ovlaštenjima, a radi zaštite zdravlja stanovništva u KS inspektori su djelovali donošenjem 22 upravne mjere, odnosno rješenja kojima je naređeno provođenje vanredne dezinfekcije kao opšte zaštitne mjere što će se pratiti po službenoj dužnosti. O svemu je već upoznata i Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo KS od koje je zatraženo izviđanje i procjena epidemiološke situacije na području ove općine”– kazala je Vildana Bradarić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia