online slots game malaysia
Vijesti

Dnevnik TVSA/ Održan stručni skup na temu tunelgradnja u BiH

Izgradnja Koridora 5c obilježena je gradnjom brojnih tunela a planiraju se i novi poput tunela Prenj.Stoga Udruženje inžinjera geotehničara u saradnji JP Autoceste FBiH organizovalo stručni skup na temu tunelgradnja u BiH-koridor 5c s cilje sagledvanja dosadšnjih iskustava I davnaj preporuka za daljni rad.

BiH ima dugu tradiciju u tunelgradnji s tunelima I podzemnim objektima.Ona je sad nastavljena izgradnjom najvećeg infrastrukturnog projekta koridora 5c na kojem je palnirana gradnja 51 tunela ukupne dužine 60 km.

Najveći izazov predstavljaće izgradnja tunela Prenj dužine skoro 11 km. Njegovo projektovanje na kojem je uključeno 50 stručnjaka trebalo bi biti gotovo polovinom ove godine.

I pored brojnih izazova koji predstoje na realizaciji projekta koridora u autocestam su uvjerni da će ga uspjeti završti u planiranom roku.

OFF:Tunel prenj kad bude izgrađen biće 10. najduži cestovni tunel u Evropi. Pored tunela na Koridoru 5c planirana je izgradnja preko 100 km tunela na cestama,autocestama i željeznici istaknuto je na stručnom skupu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia