online slots game malaysia
SvijetVijesti

Đukanović vratio Zakon o slobodi vjeroispovijesti na ponovno odlučivanje

– Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje zakone koje je Skupština donijela na četvrtoj sjednici jesenjeg zasjedanja 29. decembra prošle godine.

Iz Đukanovićevog kabineta saopšteno je da je Đukanović vratio zakone na osnovu člana 94. stav 1 Ustava Crne Gore.

Iz Đukanovićevog kabineta saopšteno je da je shodno Poslovniku Skupštine propisano da se kvorum utvrđuje primjenom elektronskog sistema za glasanje, na način što je svaki poslanik dužan da se lično prijavi ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sjedištu ili na osnovu evidencije generalnog sekretara Skupštine.

“Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usaglašenosti usvojenih zakona s Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima”, kazao je Đukanović.

On je, kako se navodi, ukazao i na otvoreno pravno pitanje konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suadi Zoronjić s obzirom na većinski donešenu negativnu odluku Državne izborne komisije i ukupnu parlamentarnu praksu u Crnoj Gori da se mandat člana Parlamenta potvrđuje tek na prijedlog tog nezavisnog institucionalnog autoriteta.

Đukanović je na ponovno odlučivanje vratio zakone o izmjeni Zakona o radu, izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia