online slots game malaysia
Vijesti

Djeca iz prihvatnog centra Ušivak obrazuju se za zanimanja kuhar i frizer

Obuka, za 52 djece smještene u prihvatnom centru Ušivak, u trajanju od 80 časova, počela je danas u JU Srednjoškolski centar Hadžići.

Ministarstvo je za ovu svrhu osiguralo sredstva u iznosu od 17.471 KM, dok je Škola osigurala udžbenike i radna odijela za obuku.        
UNICEF i World Vision BiH su osigurali da djeca u pokretu dobiju ruksake i didaktički material. Također, biće im osiguran prijevoz do škole i prihvatnog centra, prisustvo kulturoloških medijatora/prevodilaca koji će im, osim pružanja pomoći prevođenja programskih sadržaja u toku obuke, pomagati i u prevođenju pratećeg didaktičkog materijala.

U skladu sa aktuelnim zbivanjima i potrebama djece u pokretu za sticanje odgovarajućih obrazovnih kompetencija, ovom aktivnošću Ministarstvo nastavlja sa ostvarenjem jasno postavljenog cilja u pružanju kontinuirane pomoći djeci, a koja su iz bilo kojeg razloga bila prisiljena napustiti svoje domove i prekinuti školovanje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia