TehnologijaVijesti

Dizdarević za TVSA: Sajber terorizam nije isto što i sajber kriminal, potrebna su adekvatna zakonska rješenja

Sajber sigurnost je trenutno prisutna kao tema u medijima, jer je aktuelna. Naš zadatak je da na tome radimo konstantno. Ta tema je vječno prisutna, s tim da se kod nas to vrlo površno tretira. Potpuno su različte oblasti koje pripadaju onome što nazivamo zove sajber terorizam, zatim sajber kriminal i treća oblast, ono što je, veoma važno je zaštita djece na internetu, kazao je najavljujući konferenciju za TVSA Damir Dizdarević, predsjednik Komiteta tehnologije i komunkacije Američke trgovačke komore BiH. Naglasio je da od današnje Konferencije očekuje analizu i prijedlog za neka zakonska sistemska rješenja koje će prije svega podići nivo sigurnosti djece i odraslih u online prostoru.

Konferencija „Cyber security – izazovi i rješenja u digitalnom svijetu“, biće održana danas. Cilj konferencije je da okupi IT stručnjake iz kompanija u Bosni i Hercegovini, kao i donosioce odluka. Na ovoj konferenciji govorit će se o važnim temama kao što su zaštita od Cyber napada, zaštita djece u online prostoru kao i zaštita digitalnih identiteta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.