online slots game malaysia
Sarajevo

Delić: Zbog objavljivanja neispitanih navoda PD “Butmir” podnijeti će tužbe

Ministar privrede KS, Adnan Delić poručio je da će zbog objavljivanja neispitanih navoda proteklih dana, PD “Butmir” podnijeti tužbu protiv svih onih koji su ih objavljivali.

“Na svim životinjama na farmi Butmir se provode mjere za sprječavanje, otkrivanje, kontrolu i suzbijanje zaraznih i parazitarnih bolesti, a koje je preduzeće obavezno provoditi prema godišnjem programu mjera zdravstvene zaštite životinja i njihovog provođenja. Mjere donosi Ured za veterinarstvo BiH” objasnio je Delić.

Ističe i da PD “Butmir” ima nalaze rađenih analize na zarazne bolesti za posljednje 3 godine, kao i urađene analize za 2023. godinu, gdje se vidi da u Butmiru nije otkrivena niti jedna zarazna bolest koja je propisanan Program Ureda za veterinarstvo BiH i članom 8. Zakona o veterinarstvu BiH.

Sve analize koje su propisane su urađene, te su dobijeni negativni rezultati na prisustvo zaraznih bolesti, pa i Q groznice.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia