online slots game malaysia
BiznisVijesti

Delić: U 2022. godinu ulazimo sa 34 start-up kompanije i 120 novih radnih mjesta

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adanan Delić održao je press konferenciju povodom dodjeljivanja ugovora vlasnicima i osnivačima novih poslovnih subjekata koji su osnovani uz poticaj Ministarstva privrede KS, po programu “Podrška mladima za pokretanje start-up poslovnih subjekata na području Kantona Sarajevo”.

Osim uručivanja ugovora novim, mladim poduzetnicima, ministar je danas potpisao i ugovore s predstavncima IT kompanija koje su po osnovu drugog javnog poziva “Poticaj za unapređenje IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja” ostvarili pravo na poticajna grant sredstva u svrhu edukacije i zapošljavanja u oblasti IT industrije.

Govoreći dalje o poticajima mladima koji su u proteklom mjesecu osnovali poslovne subjekte, ministar Delić je kazao da Kanton Sarajevo ima 34 nova poslovna subjekta. Naglasio je da su to različite djelatnosti: od advokatskih kancelarija, stomatoloških ordinacija, IT kompanija do ugostiteljskih i drugih uslužnih djelatnosti.

“Posebno mi je drago da je 17 od 34 novoosnovanih poslovnih subjekata u vlasništvu žena. Opredjeljeni smo za podršku razvoju ženskog poduzetništva i ovo nam je signal da trebamo raditi na strategijama podrške razvoju i osnaživanju ženskog poduzetništva”, rekao je ministar Delić.

Potcrtao je da u 2022. godinu ulazimo sa 34 novoosnovane kompanije i 120 novih radnih mjesta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia