online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Delić sa savezima penzionera: 120.000 KM podrške savezima za unapređenje rada

Predstavnici saveza penzionera u Federaciji BiH potpisali su s federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem ugovore kojim im se odobravaju sredstva za finansiranje rada za ovu godinu.

Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, ovaj transfer savezima penzionera dodjeljuje se u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju i ove godine u ukupnom iznosu od 120.000 KM, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine kad je ukupni iznos obezbijeđenih stedstava za rad saveza penzionera iznosio 80.000 KM.

Oba saveza penzionera su partneri Ministarstva i uzimaju aktivno učešće u donošenju odluka koje se tiču prava u položaja penzionera, od donošenja zakona iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja do konsultovanja kod donošenja odluka o banjskom liječenu i svih drugih segmenata vezanih za poboljšanje položaja ove populacije i njihovog ukupnog životnog standrada.

Osim povećanja iznosa transfera za rad saveza, Ministarstvo i Vlada FBiH će i ove godine u rebalansu budžeta obezbijediti dodatni milion KM za banjsko liječenje penzionera, te sredstva za isplate jednokratne pomoći u 2024. godini, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia